HagaZiekenhuis ontslaat vijf verpleegkundigen op staande voet

Ongeveer vijf verpleegkundigen van de afdeling verloskunde in het HagaZiekenhuis zijn op staande voet ontslagen. Zij zouden medicijnen hebben gestolen. Vijf andere medewerkers van het hospitaal zijn zelf opgestapt omdat ze vinden dat het ziekenhuis niet juist heeft gehandeld. Dit meldt Skipr.

In totaal zijn er in korte tijd dus tien verpleegkundigen vertrokken. De afdeling verloskunde is inmiddels een intensieve wervingscampagne gestart voor het aantrekken van nieuwe medewerkers. Ondertussen is het door de leegloop nog moeilijker dan anders om de roosters te vullen. Daarom zijn is tijdelijk extern personeel ingehuurd. Een dure oplossing, die noodzakelijk is tot er weer een vaste bezetting is.

Verborgen camera's

Nadat geneesmiddelen uit de voorraadkasten van de afdeling leken te verdwijnen, plaatste het HagaZiekenhuis in het geniep verborgen camera’s. Daaruit bleek dat een groepje medewerkers de medicijnen, benzodiazepinen, stiekem meenam. Benzo’s als oxazepam en temazepam zijn verslavende kalmeringsmiddelen die vaak niet langer dan twee maanden ingenomen mogen worden. In totaal is er voor honderden euro’s buitgemaakt.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky